Ön a Patakinfó archívumát böngészi! Ezek az oldalak 2019.november 26-tól már nem frissülnek .

Sajtóközlemény - Véget ért a „Szellem és anyag” című projekt

Véget ért a „Szellem és anyag” című projekt

2015. augusztus végén véget ér a TÁMOP-3.3.14.B- 14/1-2014- 0001 azonosító
jelű, „Szellem és anyag” című projekt.

A projektet az Új Art Ért Alapítvány valósította meg a Krosnoi (Lengyelország)
Krosnoi Liceum Plastyczne im. Tadeusza Brzozowskiego intézményével együttműködve. A sárospataki székhelyű Új Art Ért Alapítvány az általa fenntartott Art Ért Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda Sajóbábonyi telephelyén működő képzőművészet tagozatos csoport tanulóit vonta be a projektbe. A csoport szakmai vezetője Varga Ágnes tanárnő, aki egyben a heti szakmai foglalkozásokat is tartotta,
Az Új Art Ért Alapítvány részéről 30 gyermek került a programba. A megvalósítást összesen 10 pedagógus, 1 szakmai vezető, 1 projektmenedzser és 1 pénzügyi vezető segítette. A projekt összes támogatása 16 992 190 Ft.
A projekt szakmai megvalósításának fő célja, hogy a fokozottan hátrányos helyzetű sajóbábonyi gyerekek fenntartható, hosszú távú kapcsolatba kerüljenek a szociálisan messze kedvezőbb helyzetben lévő lengyel gyerekekkel. E cél elérése érdekében egy alkalommal vettek részt többnapos személyes találkozón Krosnóban. További cél volt, hogy példát lássanak arra, hogy milyen az, amikor a fiatal képzőművészettel foglalkozó középiskolában tanul tovább.
A gyerekek rendszeres szakmai foglalkozásokon vettek részt, ahol Csontváry Kosztka Tivadar: Zarándoklat a cédrusokhoz Libanonban című festményét dolgozták föl csoportmunkában. A képet mozaikokra osztották és egy-egy képkockát egy-egy csoport készített el. Végül a kép óriásképként 4 x 4 m-es nagyságban elkészült egy időjárásálló vászonra kiprintelve, s a Sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskola homlokzati falát díszíti.
A projektbe bevont tanulók kulturális eseményeket látogattak a projekt során rendszeresen. A két diákközösség egy közös honlapot működtetett, ahol átlag heti frissítéssel jelentek meg a projekt aktualitásai.
A projekt eredményesen zárult és az egy év intenzív foglalkoztatás és folyamatos kapcsolatépítés jelentős eredményeket mutat a tanulók személyiségfejlődésében.

2015.08.28.